Eurocept Pharmaceuticals Holding is de overkoepelende rechtspersoon boven de verschillende (internationale) werkmaatschappijen. De holding verricht Finance, ICT en HR diensten aan de verschillende werkmaatschappijen.

Om meer te weten te komen over de bedrijven in de holding, kunt u klikken op het logo. U komt dan terecht op de homepage van het betreffende bedrijf.

Oprichter Mike van Woensel

Geneesmiddelen op de markt brengen die de therapeutische relatie tussen zorgverleners en patiënten vereenvoudigen is sinds 2001 de missie van Mike van Woensel toen hij Eurocept Pharmaceuticals oprichtte.

Gimv

Sinds 2013 is de van oorsprong Belgische beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv partner van de toenmalige Eurocept Group. Gimv heeft toen, onder meer via het Gimv Health & Care Fonds, een minderheidsbelang verworven naast oprichter/CEO Mike van Woensel. Tot 2017 bestond de groep uit homecare, privé klinieken en een farmaceutisch bedrijf. Vanaf 2017 is het bedrijf juridisch gesplitst. Vanaf dat moment is Eurocept Pharmaceuticals Holding los gekomen van homecare en klinieken. De samenwerking tussen Gimv en Eurocept Pharmaceuticals wordt aangewend om Eurocept’s positie verder te versterken en het business model uit te rollen naar omringende landen.

Over Gimv

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij, genoteerd op Euronext Brussel. Met 40 jaar ervaring in private equity, heeft Gimv vandaag 2,0 miljard EUR onder beheer. De portefeuille is geïnvesteerd in ongeveer 55 portefeuillebedrijven die samen een omzet van 2,5 miljard EUR realiseren en 14 000 professionals tewerkstellen. De ambitie van Gimv om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving komt onder meer tot uiting in de recent succesvol gelanceerde duurzame obligatie van 100 miljoen EUR.

Als erkend marktleider in geselecteerde investeringsplatformen identificeert Gimv ondernemende en innoverende bedrijven met een groot groeipotentieel en begeleidt ze in hun transformatie tot marktleiders. De vier investeringsplatformen zijn: Consumer, Health & Care, Smart Industries en Sustainable Cities. Elk van deze platformen werkt met een bekwaam en toegewijd team in de thuismarkt van Gimv (Benelux, Frankrijk en DACH) en kan rekenen op een uitgebreid internationaal netwerk van deskundigen.

Meer informatie over Gimv vindt u op www.gimv.com.

Zie ook: https://www.gimv.com/nl/portfolio/eurocept-pharmaceuticals