Sendolor, oplossing voor infusie bevat het werkzame bestanddeel morfinehydrochloride trihydraat en is beschikbaar in 100ml infuuszakken.

Infusiepompen

In de palliatieve zorg wordt vaak gebruik gemaakt van infusiepompen waarmee in de palliatieve fase onder andere morfine in verschillende concentraties per infusie wordt toegediend. Voorafgaand aan de infusie per pomp dient eerst de lucht uit de infusiezak verwijderd te worden. In onderstaande instructie video’s wordt dit voor de meest gebruikte pompen bij de palliatieve fase uitgelegd:

CADD Legacy PCA
video
play-sharp-fill

CADD Solis VIP

video
play-sharp-fill

Bodyguard Color Vision

video
play-sharp-fill

Rythmic Evolution

video
play-sharp-fill

Doorvoersets*
Sendolor, oplossing voor infusie kan worden toegediend via reguliere pompen door gebruik te maken van een doorvoerset (“administration set”). Doorvoersets zijn gebruikelijke pomptoebehoren die in de regel beschikbaar zijn op de depots van de partij die de infuustherapie bij de patiënt start.
Onderstaand een voorbeeld van de Cadd Legacy/Cadd Solis doorvoerset

 

Wisselen infuuszakje

video
play-sharp-fill

Disclaimer
*Doorvoersets dienen geschikt te zijn voor gebruik met de specifieke te gebruiken infuuspomp en dienen gebruikt te worden volgens de voorschriften van de leverancier.