Sendolor, oplossing voor infusie bevat het werkzame bestanddeel morfinehydrochloride trihydraat en is beschikbaar in 100ml infuuszakken.

Infusiepompen

In de palliatieve zorg wordt vaak gebruik gemaakt van infusiepompen waarmee in de palliatieve fase onder andere morfine in verschillende concentraties per infusie wordt toegediend. Voorafgaand aan de infusie per pomp dient eerst de lucht uit de infusiezak verwijderd te worden. In onderstaande instructie video’s wordt dit voor de meest gebruikte pompen bij de palliatieve fase uitgelegd:

Videospeler

 

 

Videospeler

 

Videospeler

 

 

Videospeler

 
 
 

Doorvoersets1
Sendolor, oplossing voor infusie kan worden toegediend via reguliere pompen door gebruik te maken van een doorvoerset (“administration set”). Doorvoersets zijn gebruikelijke pomptoebehoren die in de regel beschikbaar zijn op de depots van de partij die de infuustherapie bij de patiënt start.
Onderstaand een voorbeeld van de Cadd Legacy/Cadd Solis doorvoersetgeneesmiddelen Geneesmiddelen Doorvoerset 300x300

Wisselen infuuszakje

Videospeler

 
 
 
 

Disclaimer
1 Doorvoersets dienen geschikt te zijn voor gebruik met de specifieke te gebruiken infuuspomp en dienen gebruikt te worden volgens de voorschriften van de leverancier.